Att vi har olika årstider är något som gör livet speciellt och varierat. De senaste veckorna har årstidväxlingen gott i raketfart. Den snörika, långa vintern har äntligen fått släppa sitt grepp och vi har barmark i princip överallt. Att kunna gå var man vill utan att fastna i lårhög snö är ren och skär lycka!

Njutbar är veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge och detta inlägg blir mitt bidrag till det.

Den gångna helgen har vädret överträffat sig själv och varje dag har det blivit allt varmare. På onsdag, dagen innan Kristi himmelsfärdsdagen jobbade vi halvdag. Då passade jag på att gå årets första tur längs Gula leden på Åsberget vilket var en njutbar upplevelse. Utsikten är magnifik när man är uppe på toppen, bakom Nova ser man en liten bit av Öviksfjärden.

Nova gillar också att det är snöfritt och hittar många spännande dofter.

Nova, Vit herdehund, längs Gula leden på Åsberget av Helen Thalen

Åsberget kryllar av lämningar från istiden. Vi var tvungen att utforska ísälvsgrytan när vi passerade den.

Isälvsgrytan på Åsberget av Helen Thalen

Jag hittade en liten film om Gula leden på YouTube för den som är nyfiken att se mer.

På fredag vända jag kosan mot havet. Jag körde mot Skeppsmaln men stannade i Stubbsand. Därifrån gick vi ut på klipporna runt en lång udde och hamnade i Tennviken. Sen gick vi längs Lotsstigen tillbaka till bilen.

Njutbar vy vid havet av Helen Thalen

Att se, höra och känna lukten av havet var ännu en njutning.

Hade vi inte vinter och snö skulle jag nog inte känna sådan glädje som jag gör just nu. Varje vår får jag denna ”barmarksglädje” och i fjol skrev jag ett liknande inlägg till temat Känsla.

Jag önskar alla en fortsatt njutbar vecka, var och en på sitt eget sätt!